Zoudenbalch :Duurzaam kleedkamer gebouw

http://www.ad.nl/utrecht/wat-gebeurt-er-vandaag-in-utrecht~a1cec94e/

VRAAG: Ontwerp in korte tijd een duurzaam gebouw met 8 kleedlokalen op een beperkt terrein gereed voor het EK damesvoetbal in juli 2017.

ANTWOORD:
Door een zeer goed geïsoleerd compact tweelaagsgebouw te ontwerpen met duurzame en onderhoudsvrije materialen waarbij de gewenste lockers in de buitenmuren zijn verwerkt.
Door een centrale ontsluiting waarboven een grote lichtstraat heeft het gebouw weinig verkeersruimte nodig waardoor er sprake is van optimaal gebruik van het beperkte oppervlak.
Het gebouw is uitgerust met een Energiedak voor zowel elektrische als thermische energie met een water/water warmtepomp, een ultra laag transmissiesysteem in de vorm van vloerverwarming, warm watervoorziening via buffervat en elektrische geisers naar de warmwatertappunten, een lucht-water-warmtepomp voor warmte onttrekking uit de lucht, beheersystemen voor alle regelingen en energiezuinige verlichting op sensoren en waterbesparende douches, kranen en toiletten. De warmteweerstand (Rc) van de vloer en de gevel bedraagt 5m2K/W en van het dak 6m2K/W.
Met een EPC van -0,34 en energielabel A++++ wordt op jaarbasis een CO2 emissie van -2808kg bereikt.
Daarnaast heeft het gebouw het predicaat eerste diervriendelijke gebouw van de gemeente Utrecht gekregen vanwege kraamkasten voor dwergvleermuizen en ruime nestelmogelijkheden voor onder andere gierzwaluwen.

Facebooklinkedin