Plug&play uitbreiding in Tuindorp Utrecht

In Tuindorp is op verzoek van de opdrachtgever een kleine uitbreiding geprefabriceerd om een grotere keuken te kunnen realiseren.

Door in de fabriekshal onder goede omstandigheden een kant en klare goed geïsoleerde uitbreiding in houtskeletbouw te realiseren werd de bouwtijd teruggebracht tot slechts enkele dagen.

De uitbouw kon plug en play tegen de bestaande achtergevel worden geïnstalleerd dankzij een gedegen voorbereiding.

Plug&play uitbreiding in Den Haag!

Het nieuwe (ver)bouwen wordt het ter plaatse assembleren van hetgeen vooraf in de fabriek is gemaakt onder ideale omstandigheden.

Een beter product, weersonafhankelijk tot stand gebracht in een fractie van de tijd die we nodig hadden om traditioneel te bouwen en tegen veel lagere kosten!

Wie wil dit nu niet? Architectenbureau Vincent Frowijn heeft ervaring opgebouwd in het samenwerken met partijen die dit kunnen realiseren en vooraf gemaakte beloftes nakomen.

Een door Architectenbureau Vincent Frowijn ontworpen uitbouw gerealiseerd binnen 5 dagen en voorzien van alle comfort betekent minder overlast tijdens de bouw met een maximaal resultaat!

Omgevingsvergunning rijksmonument aangevraagd

Op een karakteristieke plek in Weesp is door Architectenbureau Vincent Frowijn een omgevingsvergunning aangevraagd voor een rijksmonument. Het betreft een houten dijkwoning aan de Vecht in het schootsveld (glacis) van het fortengebied.

Het betreft een vergroting van het bouwvlak van de bestaande woning en een uitbreiding achter in de tuin met een werkkamer annex berging. Gekozen is om de verlenging van de woning in traditionele stijl uit te voeren met daarbij behorende detaillering en indeling van de houten ramen, kozijnen, goten en dergelijke en gebruik te maken van de bestaande gevelbekleding en keramische dakpannen (Tuile du Nord). Voor het nieuwe bijgebouw achter in de tuin is aansluiting gezocht bij het traditionele woonhuis.

zicht vanaf de dijk

zicht op het verlengde bouwvlak
bestaande toestand
nieuwe situatie

perspectieven nieuwe situatie
plattegronden nieuwe situatie
huidige toestand

detaillering conform bestaand
detaillering conform bestaand
detaillering werkkamer/berging achter in de tuin

Energie neutrale vrijstaande nieuwbouwwoning in Leusden

Door architectenbureau Vincent Frowijn is, in samenwerking met Paul de Roos architect-adviseur, een energie neutrale, vrijstaande nieuwbouwwoning in Leusden ontworpen. De woning heeft de langsgevel op het noorden en aan deze zijde is een met leien bedekte kap geheel doorgetrokken tot net boven het maaiveld. Het aantal ramen op het noorden is tot het uiterste teruggebracht om warmteverliezen tegen te gaan. De langsgevel op het zuiden heeft Slimfix Solar dakelementen voor zonnepanelen waardoor de woning in zijn eigen energiebehoefte kan voorzien. Wanden ,vloer en dak zijn optimaal geïsoleerd en de woning wordt voorzien van een warmtepomp en een gebalanceerd ventilatiesysteem.

Geprefabriceerde uitbreiding en inwendige verbouwing woning Vruchtenbuurt Den Haag

De werkzaamheden aan een karakteristieke vooroorlogse woning in de Vruchtenbuurt in Den Haag betreffen een uitgebreide verbouwing en renovatie van de zolderverdieping met dakkapellen, kamerindeling en dakisolatie aan de binnenzijde. De begane grond wordt 3 meter uitgebouwd en voorzien van een compleet nieuwe keuken met lichtstraat in het dak en een tweetal openslaande tuindeuren. Een uitkragend dakoverstek zorgt voor beschutting tegen zon en regen.

De uiteindelijke uitvoering wordt geheel geprefabriceerd, waardoor de bouwtijd wordt teruggebracht tot 5 dagen en de kosten aanzienlijk minder bedragen dan in een traditionele uitvoering.

 

Een halve meter schuimbeton in uitbreiding & interne verbouwing hoekwoning Overvecht

Uitbreiding aan de achterzijde en een interne verbouwing met een 500 mm (!) dikke schuimbetonvloer als begane grondvloer en vloerverwarming opgenomen in de cementdekvloer, maakt dat er comfortabel en zonder convectorput en radiatoren kan worden gewoond.

De warmteweerstand van deze vloer bedraagt 4,17 m2K/W en dat is ruim 19% beter dan in het Bouwbesluit vereist!

Een grote aluminium schuifpui zorgt voor een optimale verbinding met en zicht op de tuin.

In de zijgevel zorgt een hoog geplaatst zijraam voor extra daglicht in de woning.

 

Renovatie gemeentelijk monument gemeente Lingewaal

Een in verval verkerend gemeentelijk monument uit ca 1850-1880, een stadsboerderij in de gemeente Lingewaal, wordt ingrijpend gerenoveerd.

Deze voormalige boerderij had een karakteristieke opzet: een voorhuis met dwarskap en een schuur met langskap.

Het woonhuis heeft een bijna symmetrische opzet met links en rechts van de deur twee schuiframen met glas in lood in de bovenramen.

De voorgevel is gestuukt in blokverband met een plint in afwijkende kleur en een geprofileerde houten goot op consoles.

Het zadeldak is uitgerust met rode Oudhollandse pannen en twee karakteristieke dakkapellen aan de voorzijde.

Het woonhuis behoudt het karakteristieke uiterlijk en ook waardevolle delen van het interieur zoals een getoogde kelder en binnendeuren blijven behouden.

De achterliggende schuur met langskap was ernstig in verval en deels ingestort en is inmiddels gesloopt.

De begane grond krijgt een woonkamer en een woonkeuken (boven de kelder) met centrale gang waarin een nieuwe trap, toiletruimte, garderobe en meterkast.

Dit binnen de bestaande structuur van de dragende wanden. De verdieping krijgt 2 slaapkamers met centraal een badkamer en technische ruimte.

De achtergevel biedt de mogelijkheid om woonkamer en woonkeuken van voldoende daglicht te voorzien door respectievelijk een houten vouwpui in de woonkamer

en in de woonkeuken een pui en deur met glasstrook.

De buitenwanden worden aan de binnenzijde voorzien van isolatie afgewerkt met multiplex en gipsplaat en een dampremmer (Rc=2,1m2K/W).

Bestaande dakbalken, spanten en het dakbeschot worden waar nodig vervangen en/of verstevigd.

Het dak wordt aan de binnenzijde geïsoleerd ,voorzien van een dampremmer en afgewerkt met gipsplaat (Rc=3,2m2K/W).

De kozijnen van de schuiframen worden waar mogelijk hergebruikt of vervangen waarbij de huidige houtmaten en detaillering uitgangspunt zijn voor renovatie.

Het nieuwe glas in de schuiframen is monumentenglas voorzien van Renoseal elastische afdichtingskit.

De dakkapellen krijgen geïsoleerde zijwangen met zinken bekleding en ook hier zijn bestaande houtmaten en detaillering leidend voor de renovatie.

Eventuele doorvoeren van installaties worden uit het zicht in de achtergevel aangebracht.

 

 

 

Roof Garden aan de Catharijnesingel?

Vraag: Kan er op ons pand vlak bij de Catharijnesingel niet een dakterras komen?

Antwoord: Door middel van een slim geplaatste extra trap, een beglaasd ruim dakluik met telescopische armen en een raveling in het verzwaarde en goed nageïsoleerde dak werd een roof garden werkelijkheid!

Een verzinkt stalen hekwerk en een fraaie houten vlonder zorgen voor de finishing touch.