Omgevingsvergunning rijksmonument aangevraagd

Op een karakteristieke plek in Weesp is door Architectenbureau Vincent Frowijn een omgevingsvergunning aangevraagd voor een rijksmonument. Het betreft een houten dijkwoning aan de Vecht in het schootsveld (glacis) van het fortengebied.

Het betreft een vergroting van het bouwvlak van de bestaande woning en een uitbreiding achter in de tuin met een werkkamer annex berging. Gekozen is om de verlenging van de woning in traditionele stijl uit te voeren met daarbij behorende detaillering en indeling van de houten ramen, kozijnen, goten en dergelijke en gebruik te maken van de bestaande gevelbekleding en keramische dakpannen (Tuile du Nord). Voor het nieuwe bijgebouw achter in de tuin is aansluiting gezocht bij het traditionele woonhuis.

zicht vanaf de dijk

zicht op het verlengde bouwvlak
bestaande toestand
nieuwe situatie

perspectieven nieuwe situatie
plattegronden nieuwe situatie
huidige toestand

detaillering conform bestaand
detaillering conform bestaand
detaillering werkkamer/berging achter in de tuin
Facebooklinkedin