Schoolplein pui renovatie

VRAAG: Is er een betere oplossing te bedenken om op het schoolplein te komen dan via de bestaande grote, kwetsbare en niet meer goed schuivende puien en hoe is daarbij de zonwering op te lossen?

ANTWOORD: In opdracht van de gemeente Utrecht afdeling Vastgoedbeheer heeft Vincent Frowijn nieuwe aluminium puien ontworpen voor de binnengevel aan het schoolplein op het dak van de brede school de Weide Wereld uitgevoerd in samenwerking met Gevel Totaal Service BV uit Tilburg.
In plaats van de bestaande en onhandelbare veel te grote aluminium schuifpuien met uitval zonwering is er gekozen voor fijnmazige aluminium puien met naar binnendraaiende deuren en ingebouwde stormvaste zonwering die van binnen uit elektrisch te bedienen is.
Door de stijlen te voorzien van aluminium deklijsten liggen ze gelijk met de voorkant van de zonweringskoven en ontstaat er een geleding met terugliggende zonwering.
De nieuwe puien geven een vernieuwd en fris uiterlijk, zijn praktischer en beter bruikbaar en voor de komende jaren vrij van onderhoud.
De overgang naar het plein van binnen naar buiten is nagenoeg drempelloos uitgevoerd.
Het plein is voorzien van een nieuwe bestrating, een hekwerk ter plaatse van het hoogteverschil en van nieuwe speeltoestellen en meubels.

Facebooklinkedin